Persbericht
31/5/2012

 

Opendeurdag in zorg, welzijn en witte economie

Succesvolle Dag van de Zorg wordt jaarlijks evenement

 

De eerste editie van ‘Dag van de Zorg’ op zondag 18 maart jl. was een succes. 160 organisaties namen deel met opendeurdagen op 227 locaties. Het aantal bezoekers overtrof de verwachtingen. Ook de mediabelangstelling was een voltreffer. Gezien de positieve reacties bij de deelnemers, bij de koepelorganisaties, bij zorgambassadeur Lon Holtzer en bij de Vlaamse overheid, is in overleg met alle partijen beslist om op zondag 17 maart 2013 opnieuw een Dag van de Zorg te organiseren.

 

Dag van de Zorg is een opendeurdag voor de zorg- en welzijnssector en de witte economie. Met deze dag wil de sector werken aan een correcte beeldvorming, de mensen wegwijs maken in het brede aanbod en jongeren warm maken voor een job in zorg, welzijn of de witte economie. Dag van de Zorg is ontstaan vanuit de voorzieningen en vanuit de koepelorganisaties. Het initiatief heeft de steun van de Vlaamse overheid, van zorgambassadeur Lon Holtzer en van de VDAB.

 

2de editie nog sterker

 

Uit de evaluatie met de deelnemers aan de eerste editie spreekt een groot enthousiasme. De vacaturestanden kenden veel belangstelling, de medewerkers waren fier en gemotiveerd, de bezoekers toonden zich erg geïnteresseerd. Bovendien is iedereen het erover eens dat de Dag van de Zorg belangrijk is voor een positieve beeldvorming. Daarom is beslist om van Dag van de Zorg een jaarlijks evenement te maken, telkens op de derde zondag van maart. Eerstkomende afspraak is zondag 17 maart 2013.

 

“De 2de editie van Dag van de Zorg wordt overigens nog beter”, zegt Filip Decruynaere van vzw Dag van de Zorg. “We kunnen immers leren uit de ervaringen van dit jaar én uit de waardevolle feedback van de deelnemers. Zo zullen we nog meer middelen inzetten om de opendeurdag bekend te maken en krijgen de deelnemers meer ruimte in het vernieuwde programmaboek. Ook het onderwijs wordt nauwer betrokken bij de organisatie.”
“Dankzij het groot aantal deelnemers kunnen wij bovendien de meeste deelnemersbijdragen verlagen. Zo houden we de drempel om deel te nemen voor alle organisaties laag. En in primeur voor u: zopas heeft ook Radio 2 bevestigd om Dag van de Zorg te ondersteunen. Alle andere sponsors en mediasponsors van dit jaar blijven ook partners voor de volgende editie. Dag van de Zorg wordt hiermee meteen een vaste waarde.”

Meer informatie over Dag van de Zorg vindt u op www.dagvandezorg.be.

Hier vindt u het evaluatieverslag van de eerste Dag van de Zorg op zondag 18 maart 2012.
http://www.dagvandezorg.be/files/downloads/Evaluatierapport_DvdZ_eerste_editie.pdf

 

Voor meer duiding, achtergrond, interviews:
Sandra Plasschaert – Media- en persrelaties Dag van de Zorg
sandra@catscommunication.be | Gsm : 0479 35 10 39.

Beschrijving: https://createsend5.com/t/r/o/idiigy/atiztum/o.gif