Gewoon buitengewoon

 

http://www.autismecentraal.com/images/BOEKEN/gewoon%20buitengewoon.jpg

Auteur: Ellen Verspeeten

Illustraties: Michael Roher

Uitgeverij EPO, Berchem-Antwerpen i.s.m. Autisme Centraal (VDA, partner binnen Vijftact vzw), Gent, februari 2010

Isbn 9789064456459

Nur 213

Gebonden hardcover - 22,5 x 15 cm | Volledig in quadri

32 pagina's

€ 15,75

Verschenen dinsdag 9 februari.

 

 

 

Uitgeverij EPO
Lange Pastoorstraat 25-27
2600 Berchem (Antwerpen)
België
tel.: +32-(0)3/239.68.74
fax.: +32-(0)3/218.46.04
uitgeverij@epo.be

www.epo.be - www.autismecentraal.com

 

INHOUD
Ward is dol op treinen. Op zich niet zo speciaal, maar Ward kan er uren over praten, gaat elk weekend met zijn papa naar de treinen kijken en als hij tekent… zijn het vaak treinen.
In de klas zit Ward vaak een beetje apart en ook op de speelplaats loopt hij wel eens helemaal alleen. Hij reageert een beetje vreemd op andere kinderen en zijn klasgenootjes stellen zich dan ook heel wat vragen. Ze lijken zich ook wel eens te ergeren aan het feit dat voor Ward soms andere regels gelden.
Gelukkig is er Noor, Wards vriendinnetje. Zij neemt Ward gewoon zoals hij is, en past zich een stukje aan hem aan zodat ze samen toch plezier kunnen beleven. Noor weet dat Ward autisme heeft, ook al begrijpt ze nog niet helemaal wat dat precies is... 

Met een pedagogische leidraad door Autisme Centraal.

 

Commentaren van specialisten op Gewoon buitengewoon:
‘Aan de hand van voor elk kind op de lagere school herkenbare situaties en gebeurtenissen wordt het autisme van Ward zichtbaar gemaakt. De heldere leidraad bij het verhaal maakt zijn autisme ook voor de (voor)lezer inzichtelijk. Gewoon een buitengewoon boekje!’  –  Steven Degrieck, Autisme Centraal.

 

‘Kinderen stellen zich allerlei vragen over de wereld rondom hen. Dit boekje maakt autisme bespreekbaar voor kinderen en neemt hun vragen ernstig.’  –  Prof. Geert Van Hove, Disability Studies en Inclusieve Opvoeding UGent en VUB.

 

AUTEUR
Ellen Verspeeten
studeerde orthopedagogie aan de UGent en werkt als pedagogisch thuisbegeleidster. Gewoon buitengewoon is haar eerste kinderboek, geïllustreerd door de Oostenrijkse tekenaar Michael Roher. Het is het creatieve product van een intensieve studie van vier kinderen met autisme die school lopen in het gewoon onderwijs.