VORM EN BEWEGING

LEERBOEK VAN HET BEWEGINGSAPPARAAT VAN DE MENS

12e druk

 

Author: Lohman A.H.M.

Publisher: Bohn Stafleu Van Loghum

ISBN: 9789031387267

Pages: 470

Product type: Book

Publication date: July 2011

Price: € 102.00

 

Bovenkant formulier

Details

 

Vorm en beweging is sinds jaar en dag hét leerboek over het bewegingsapparaat voor de studie geneeskunde en overige (para)medische opleidingen. Dit fraaie boek valt op door zijn helder geschreven tekst en de grote hoeveelheid anatomische tekeningen. Niet voor niets wordt Vorm en beweging al bijna veertig jaar door vele opleidingen gebruikt als hét studieboek op het gebied van de functionele anatomie van het menselijk bewegingsapparaat.

 

Speciaal voor deze nieuwe druk is een website ontwikkeld die exclusief toegang geeft tot ondersteunend video- en fotomateriaal, diagnostische toetsen en een e-module. In de hoofdstukken wordt door middel van genummerde icoontjes in de marge direct verwezen naar het bijbehorende materiaal op de website.


In deze twaalfde druk zijn nieuwe illustraties toegevoegd en enkele gewijzigd. Daarnaast zijn teksten inhoudelijk aangepast. Van het hoofdstuk ‘Stand en beweging’ is de paragraaf ‘Het gaan’ herschreven en uitgewerkt tot een nieuwe paragraaf ‘Analyse van het gaan’.

 

Prof. dr. A.H.M. Lohman volgde in Nijmegen zijn opleiding tot anatoom. Na zijn afstuderen bleef hij als docent en later als lector aan de universiteit verbonden. In 1976 maakte Lohman de overstap naar Amsterdam, waar hij tot aan zijn emeritaat in 1994 als hoogleraar aan de VU verbonden was.

 

Drs. A. Zuidgeest heeft bewegingswetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte als docent Anatomie en Kinesiologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Op dit moment is hij verbonden aan de Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan. Hij is reeds vele jaren samen met dr. L. Poliacu Prosé als adviseur betrokken geweest bij de redactie van Vorm en beweging.