STRESS - PREVENTIE, REDUCTIE EN ONTSPANNING. TWAALF METHODEN

Door Marijke Van Kampen , Mirjam Vervaeke

 

https://www.acco.be/acco/download.ashx?id=c00eabc8-fbe1-4c41-aefc-9c005507ab04Deze nieuwe editie – volledig geactualiseerd en met toegevoegd digitaal materiaal – heeft niet als doel om de zoveelste theorie over stress op de lezer los te laten, maar wel om kennis te laten maken met twaalf lichaamsgeoriënteerde methoden om stress te reduceren.

 

Het eerste deel van dit boek bevat algemene beschouwingen over stress.

 

In het tweede gedeelte worden mogelijke technieken beschreven om stress bij kinderen en volwassenen te voorkomen of te verminderen en om de lezer te helpen een juiste balans te vinden in het leven.

 

Naast de definitie van elke techniek, de achtergronden en de indicaties worden de methoden en praktische richtlijnen beschreven. Er wordt ook aandacht besteed aan de wetenschappelijke waarde van elke techniek.

 

Daarnaast wordt bij elke methode verwezen naar mogelijke boeken, opleidingen en websites die nog dieper op de techniek ingaan, en wordt ondersteunend digitaal materiaal aangeboden. Dit boek is bedoeld voor iedereen die stress ervaart.

 

Voor kinesitherapeuten, psychologen, psychomotorische therapeuten, artsen, leraars of pedagogen vormt het een basis van waaruit dieper op de verschillende technieken kan worden ingegaan.

 

PLUSPUNTEN

Mooi overzicht van actuele stressreducerende methoden

Met geactualiseerde wetenschappelijke bewijsvoering die op een bevattelijke manier is samengevat

 

OVER DE AUTEURS

MARIJKE VAN KAMPEN is professor in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, deeltijds werkzaam als kinesitherapeut in het UZ Leuven op de dienst Fysische Geneeskunde en Revalidatie en buitengewoon hoogleraar verbonden aan de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de KU Leuven. MIRJAM VERVAEKE is licentiate L.O., psychomotore therapeute, psychotherapeute en relaxatietherapeute. Zij is werkzaam in het UZ Leuven op de diensten psychiatrie, gynaecologie, fertiliteit en vrouwelijke seksuele disfuncties en geeft opleiding stressreductie bij klinisch personeel.

 

€ 22,50

€ 19,15 als Acco aandeelhouder

 

ProductDetails

Uitgeverij : ACCO Uitgeverij

Publicatiedatum : 21 maart 2014

Boek - Softcover

Pagina's : 184 - Afmetingen, 15 x 247 x 172 mm. - Gewicht 479 gram

ISBN : 9789033495601

Aanbevolen voor

Vakdomeinen

Gezondheid, Huisartsgeneeskunde, Psychopathologie, psychotherapie, Kinesitherapie algemeen