SCHOUDER EN ELLEBOOG

 

https://www.acco.be/acco/download.ashx?id=0bd5e69a-b92d-4c1b-a5a0-4563b18ae794&w=200Schouder en elleboog

Chirurgie en postoperatieve revalidatie

 

Door Olivier Verborgt , Roger Van Riet

 

Uitgeverij: ACCO Uitgeverij

Publicatiedatum: 28 oktober 2011

Boek - Softcover

Pagina's: 184

ISBN: 9789033486562

EUR 19,88 (in prijs verlaagd)

 

 

Chirurgie en revalidatie zijn erg nauw met elkaar verbonden. Dit boek licht de revalidatie na frequente schouder- en elleboogingrepen toe, waarbij zowel de basisprincipes als specifieke chirurgische en revalidatietechnieken aan bod komen.

In een eerste deel zal anatomie, biomechanica en klinisch onderzoek van de schouder en elleboog besproken worden. In een tweede deel zal dieper ingegaan worden op de huidige concepten omtrent diagnostiek, indicaties en chirurgische technieken. Er wordt specifiek aandacht gegeven aan mobilisatie, immobilisatie en anti-inflammatoire modaliteiten zowel vanuit het oogpunt van de chirurg als van de revalidatiearts en kinesitherapeut. Ten slotte worden ook algemene principes van de postoperatieve revalidatie, alsmede de peri-operatieve pijnstilling gedetailleerd beschreven.

Het doelpubliek bestaat niet enkel uit orthopedische chirurgen en fysiotherapeuten, maar ook uit huisartsen, sportartsen en kinesitherapeuten, kortom zorgverstrekkers die frequent geconfronteerd worden met de nazorg van patiŽnten na schouder- en elleboogchirurgie.

 

Over de auteur

ROGER VAN RIET (PhD) is werkzaam als orthopedisch chirurg in het AZ Monica ziekenhuis in Antwerpen en is gespecialiseerd in pathologie van de elleboog.

OLIVIER VERBORGT (PhD) is werkzaam als orthopedisch chirurg in het AZ Monica ziekenhuis in Antwerpen en is gespecialiseerd in pathologie van de schouder.

ANN COOLS (PhD) is verbonden aan de Ugent, vakgroep revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en is gespecialiseerd in revalidatie van de schouder.

ELLEN HENDRICKX is werkzaam als anesthesiste in het Imelda ziekenhuis in Bonheiden en is gespecialiseerd in locoregionale anesthesie bij orthopedische ingrepen.

KOOS VAN NUGTEREN is werkzaam als fysiotherapeut in een particuliere praktijk te Nijmegen (NL) en is gespecialiseerd in orthopedische aandoeningen.