SHOCK PROOF

 

https://www.acco.be/acco/download.ashx?id=fe8cfcf5-4da6-471c-a6ac-3f4334f81fe3&w=200Shockproof!?

Leren omgaan met trauma

Door Isabelle Ulenaers (Auteur

 

 

Uitgeverij: ACCO Uitgeverij

Publicatiedatum: 16 april 2015

Boek - Softcover

Pagina's: 128

ISBN: 9789033495410

EUR 30,00

 

 

Oog voor trauma

Bij  Uitgeverij Acco verschijnt het boek Shockproof!? Leren omgaan met trauma van Isabelle Ulenaers. Trauma bestaat niet alleen in de therapieruimte. Meer dan de helft van de Belgen maakte ooit een schokkende ervaring mee. Een dergelijke gebeurtenis kan het emotionele, fysieke en/of cognitieve evenwicht grondig verstoren.


Shockproof!? is een onmisbaar praktisch boek voor iedereen die wil leren omgaan met mensen die lijden onder trauma. We komen allemaal – zowel via ons werk als in ons privéleven – in contact met slachtoffers van traumatische gebeurtenissen. Dit boek geeft op een duidelijke en overzichtelijke manier weer wat trauma is. De auteur gaat na wat de impact en gevolgen van trauma zijn en hoe jij als hulpverlener, collega of leidinggevende ermee kan omgaan. Het boek biedt praktische oefeningen die makkelijk toepasbaar zijn in verschillende situaties. Het is een nuttige tool om traumaslachtoffers zich begrepen te laten voelen in plaats van geďsoleerd.


Shockproof!? Leren omgaan met trauma (ISBN 978 90 334 9541 0) van Isabelle Ulenaers is uitgegeven bij Uitgeverij Acco en is beschikbaar voor € 30,00 op www.uitgeverijacco.be of in de boekhandel. Meer info op www.acco.be/shockproof.

 

Wat maakt dit boek zo bijzonder?

1. Leer trauma begrijpen, zie het normale gedrag na abnormale omstandigheden

2. Help zo het isolement te doorbreken

 

Over de auteur

Isabelle Ulenaers is klinisch en organisatie-psycholoog, crisispsycholoog en psychotraumatoloog. Zij heeft zich onder andere gespecialiseerd in complex trauma. Vanuit haar expertise wordt ze vaak gevraagd als gastspreker en doceert ze in verschillende hogescholen. Naast haar werk in de klinische sector helpt zij leidinggevenden en organisaties om te gaan met traumatische ervaringen op de werkvloer.

www.accretio.be