Burn-out bij hulpverleners

Hoe word je een vrije vogel in drukke tijden?

Door Nathalie Cardinaels (Auteur)

 

Uitgeverij: ACCO Uitgeverij

Publicatiedatum: 22 september 2015

Boek - Softcover

Editie 1

Pagina's: 160

ISBN: 9789462922778

 

https://www.acco.be/acco/download.ashx?id=2a7a6c3a-d2a2-453a-a7d1-da0c6ae553cf&w=200Tegenwoordig wordt iedereen wel geconfronteerd met stress op het werk.
Hoe ga je ermee om en wat doe je als de werkomstandigheden je te veel worden?
Zeker als hulpverlener is het niet gemakkelijk om toe te geven dat je zelf niet meer kan, omdat jij net diegene bent die altijd klaarstaat voor anderen.


Burn-out bij hulpverleners is een handleiding voor de hulpverlener, collega’s en werkgevers om samen op zoek te gaan naar meer evenwicht en ademruimte op de werkvloer.
Het boek verschaft je inzicht in wat een burn-out nu eigenlijk wel en niet is, welke factoren allemaal bijdragen tot het opgebrand geraken en hoe je dit kan voorkomen of behandelen.
De adviezen zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke bevindingen en helpen je om meer inzicht te krijgen in je eigen burn-out en/of die van je collega of werknemer.
Het boek bevat een aantal getuigenissen, is vlot en menselijk geschreven, van hulpverlener tot hulpverlener, en wil je helpen doorgroeien tot een vrije vogel in drukke tijden.

 

OVER DE AUTEUR

NATHALIE CARDINAELS is klinisch psychologe, gedragstherapeute en mindfulness trainer en gespecialiseerd in begeleiding bij burn-out en werkgerelateerde stress, mindfulness, kanker en chronische pijn. Naast haar werkzaamheden in een algemeen ziekenhuis coördineert zij psychologenpraktijk De Meiboom te Hasselt.